Kaikki blogit puheenaiheesta Ruoka

Suomalainen ruoka ja metsät ovat puolustamisen arvoisia

Suomi on maailman pohjoisin maatalousmaa ja Euroopan metsäisin maa. Jokaisella suomalaisella tulee olla mahdollisuus syödä kotimaista lähiruokaa, joka on ilmastoystävällinen ja kestävä valinta. Metsiemme kestävästä hoidosta ja käytöstä hyötyy ilmaston ohella koko yhteiskunta. Maa- ja metsätaloutemme tulevaisuudesta päätetään tulevalla vaalikaudella Euroopan parlamentissa.

Puolitin lihankulutukseni -enkä luopunut yhtään mistään

Olen ollut lihan suurkuluttaja. En ole koskaan laskenut paljonko sitä olen syönyt, mutta reippaasti kuitenkin.

Pikku hiljaa ruokavalioni alkoi kuitenkin muuttua. Annoskoot pienenivät, leivälle tuli kahden meetvurstisiivun sijaan yksi, tai ei lihaa ollenkaan. Pitsan päälle tulee nykyään kasviksia ja vaikka katkarapuja aiemman parin-kolmen lihalaadun sijaan ja niin edelleen.

Pääsiäistä pukkaa.

 

Näin pääsiäisen alla sitten piti tuota lammastakin laitella. Siis lampaanviulu savuun kypsentymään.

Viulun maustoin BBQ-kastkkeella, valkosipulilla, tuoretta rosmariinia, thaibasilikaa, siveltynä viulun pintaan.

Sitten vain uuniin, lämpötila 85 astetta ja ajattelin savustusajaksi n 6 tuntia.

Huomenna sitten kylmäsavukalaa.

Siis riittää yhdeksi juhlapyhäksi savusteltavaa.

Tämän kyllä piti tuonne Vapaavuoroon mennä mutta ehkä nyt ette mieltänne pahoita, vaikka se tänne päätyikin.

 

Asunto, auto ja ruoka - perustarpeet, joihin intoilijat iskevät lisähintaa!

 

Asunto, auto ja ruoka ovat jokaiselle kuuluvat perustarpeet.

 

Näitä kolmea on uhkailtu verojen kiristyksellä. Eikä vain uhkailtu. Kahdeksan yhdeksästä eduskuntapuolueesta sitoutui viime vuoden lopulla sellaisiin ilmastopoliittisiin päästöjen vähentämisiin, että mittava lasku tulee. Sen suuruutta nuo puolueet eivät uskalla kertoa.

 

Antti Rinteen kasvisten ALV-ale on järjetön idea

Demarien Antti Rinne kiisti eilen Ylen tentissä, että olisi esittänyt lihalle mitään aiempaa korkeampaa eli erillistä lihaveroa. Areenasta voi edelleen katsoa, mitä hän tarkalleen ottaen sanoi esimerkiksi brasilialaisesta pihvilihasta. Eilen Rinne esitti, että kestävän kehityksen mukaisille tuotteille annettaisiin alhaisempi verokanta. Pieni yksinkertainen laskelma osoittaa, ettei demareissa ole laskettu tämän idean vaikutuksia, eikä sitä että se tukee heidänkin kannattajille tolkuttoman kalliiksi.

Ilmastovouhotus ahdistaa - malttia ja harkintaa tarvitaan

 

Ilmastonmuutosta vastaan pitää taistella viisaasti. Ei niinkuin Suomessa Sipilän hallitus, siis Kepu, Kokoomus ja Siniset tekee.  Eikä varsinkaan niinkuin Vihreät, Sdp, Vasemmistoliitto ja Rkp tekee.

 

Kummallinen ajattelu

Kummallinen ajattelu

 

Suomi on hyvä maa Suomalaisille sanoi aikoinaan yksi kenraali, kuitenkin vaalien alla ei oikein hurmaa lupaukset ”ehkä saat joskus satasen”, siispä otetaan eräs negatiivinen asia esiin.

Kaikki ravitsemustiede ja -valistus on välittömästi lakkautettava

Kuten kaikki tiedämme, suomalainen holhousvaltio on inhimilllisen kehityksen korkein aste. Mitään parempaa ei voi missään muualla olla ja koko muu maailma pitää käännyttää suomalaisiksi.

Siihen, että suomalaiset syövät edelleen väärin, ei tietenkään vaikuta se, että ihmiset eivät tietäisi miten "pitäisi" syödä, mutta he eivät vain välitä siitä. Ei. Syynä on se, että veronmaksajat eivät vieläkään ole käyttäneet tarpeeksi rahojaan valistukseen.

Tilallisen terveiset Suomen ja EU:n päättäjille

 

"Omanpa henkeni kieltä se puhhuu, honkain humina, luonto ja muu" - Railin motto -

Viljelijän asia on yhteinen

Kuluneen kesän aikana suomalaisilta maatiloilta kantautui syvä ja vakava huoli. Kannattavuus heikentyi entisestään ja viljelijöiden toimeentulo kävi yhä vaikeammaksi.

Kirjoitin ennen budjettiriihtä blogiini, että syvään kannattavuuskriisiin ajautunut maatalous tarvitsee kattavan kriisitukipaketin. Hallituksen myöntämä kriisipaketti tuli todelliseen tarpeeseen, mutta pitkän aikavälin ongelmia se ei ratkaise.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä