Kaikki blogit puheenaiheesta Sote- ja maakuntauudistus

Kasvupalvelupilotit sitouttavat meidät jo sote- ja maakuntauudistukseen?

Kasvupalvelupiloteilla valmistaudutaan uudistukseen

Työ- ja elinkeinoministeriö 20.3.2018 [14.21]

Uutinen

ELY-keskukset ja TE-toimistot ovat käynnistämässä pilottihankkeita, joilla testataan alueiden tarpeisiin ja tilanteisiin sopivia ratkaisuja.

Piloteilla valmistellaan uudenlaisten kasvupalvelujen käyttöönottamista. Kaikilta alueilta tuli määräaikaan mennessä esityksiä pilottihankkeiksi. Alueiden kanssa käydään jatkokeskusteluja pilottien toteuttamisesta.

Huhtikuun kehysriihessä tarkennetaan maakuntien sote -rahoitusta

Hallituksen kehysriihi  lähestyy. Hallitus tarkistaa edellistä viime vuoden huhtikuussa laadittua julkisen talouden suunnitelmaa vuosille 2018-2021.

Tekstilainaus (sivulta 21)

38,4 prosentin reformi

Tänään julkaistun HS:n gallupin mukaan hallituspuolueidemme yhteenlaskettu kannatus on 38,4%. Tällä mandaatilla ne vievät eteenpäin yhtä suurimmista reformeista vuosikymmeniin. Ilman, että eduskuntavaaleissa olisi äänestäjät olleet tietoisia reformin sisällöstä. Ja nyt, hieman yli kolmanneksen kansasta kannattamat puolueet aikovat riistää kunnilta itsehallinnon.

Soteuudistus lyhentää uudistusvelkaa

Tavallinen ihminen havahtuu terveyspalveluiden ongelmiin viimeistään siinä vaiheessa, kun hän jää eläkkeelle tai työttömäksi tai kun perheeseen syntyy pieni lapsi. Työterveyspalveluiden piirissä lääkäriajan on saanut samana päivänä, mutta terveyskeskusaikaa joutuukin nyt odottamaan päiviä tai jopa viikkoja. 

Perustuslakivaliokunta joutuu laatimaan poliittisen sote -mietinnön uudestaan

Aamun HS on ottanut   sote -loppukirin uutisotsikollaan  “Ennennäkemätön vallankaappaus”.

Perustuslakivaliokunta joutuu laatimaan  poliittisen sote -lausunnon uudestaan  ja  arvioimaan vielä kriittisesti jopa aikaisempaa   omaa lausuntoaan viime vuodelta.

Valinnanvapauden vastustajat haluavat ylläpitää terveyskeskusjonot

Eduskunta käy   tänään keskiviikkona 14.03.2018 lähetekeskustelun  maakuntauudistusta ja asiakkaan valinnanvapautta sosiaali- ja terveydenhuollossa koskevista  hallituksen esityksistä ((HE 14/2018HE 15/2018 j

Hallituksen laskelmat harhaanjohtavia maakunta-sotesta Uudellamaalla

Tiivistetysti:

Hallitus väittää nyt julkisuudessa harhaanjohtavasti, että Uudenmaan rahoitusasema ei muka vaarantuisi maakunta-sotessa. Se ei pidä paikkaansa. Ministerien ja kansanedustajien esittämissä luvuissa verrataan nykyisin kuntien sosiaali- ja terveyspalveluihin käyttämää rahaa siihen, mitä maakunnalla tulee olemaan valtionosuuksia.

Älä ohita tätä: Valtakunnallinen tuki osallistumiseen ja vaaleihin

 

smiley Hei teille kaikille, jotka olette kiinnostuneita valtakunnallisesta, maakunnallisesta ja paikallisesta  vaikuttamisesta ja osallisuudesta smiley Avaa alla oleva linkki:

 

Maakuntavaalit on peruttava

Sipilän hallituksen kaavailema aikataulu maakuntavaalien järjestämiseksi halveksuu suomalaista kansanvaltaista järjestelmää ja heikentää vakavasti sen legitimiteettiä. Tämänhetkisen aikataulun mukaan maakuntavaaleja koskeva lainsäädäntö tulee voimaan vasta kesäkuussa ja maakuntavaalit järjestettäisiin siitä noin neljän kuukauden kuluttua lokakuussa. Tällainen aikataulu näin merkittävälle muutokselle ja vaalien järjestämiselle ei ole hyväksyttävä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä